Tuňáková pomazánka:
Řekla bych, že tuhle pomazánku si pamatuje většina z nás z dětství. Máma nám ji dělala dost často na večeři, když nestíhala vařit. Je to děsně jednoduchý a když si ji dáte s nějakým zdravějším pečivem, je to i zdravá snídaně nebo sváča. Potřebujete k tomu jenom pár ingrediencí a za pár minut máte hotovo. A pokud nejíte ryby, tak nezoufejte. Můj táta je taky nejí a tuhle pomazánku naprosto miluje♥
Co budete potřebovat:
2 porce, 10 minut
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji (185 g)
200 g přírodního žervé (buď to od Lučiny nebo Gervais)
1 lžička dijonské hořčice
1 jarní cibulka (může být i červená cibulka)
citrónová šťáva
sůl a čerstvě mletý pepř
slunečnicový chleba, pažitka a řeřicha na zdobení
Postup:
Jarní cibulku jsem si nasekala najemno a smíchala ji s žervé, tuňákem (používám toho na kousky nakrájenýho, ale můžete použít i celýho – šťávu z tuňáka si vždycky sleju vedle do mističky a pak přidávám do pomazánky podle konzistence), hořčicí, solí, pepřem a všechno jsem zakápla trochou citrónový šťávy. Pořádně jsem promíchala, aby se tuňák co nejvíc rozmělnil. Když je pomazánka hodně tuhá, přidejte trošku šťávy z tuňáka. Na závěr jsem pomazánku ochutnala a dochucovala jsem solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Hotovou tuňákovku jsem natírala na slunečnicovej chleba a zdobila čerstvou pažitkou a řeřichou.
Tak šup do kuchyně!
K.