Tiramisu:

Na tenhle dezert existuje vážně spousta receptů. Vyzkoušela jsem jich už několik a nejlepší z nich je stejně tenhle od Emanuela Ridiho. Důležitý je používat opravdu kvalitní ingredience – Mascarpone a ne pomazánkový máslo, sušenky Savoiardi a ne klasický piškoty. Doporučuju tohle tiramisu dělat do skleniček nebo mističek, jelikož je hodně krémový a špatně se porcuje.

dsc 0395
Co budete potřebovat:

6 porcí, 30 minut

500g Mascarpone
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretto (nebo mandlové aroma)
hrnek silné černé kávy
1 balení Savoiardi (italské dlouhé piškoty obalené v cukru)
tmavé kakao na posypání

Postup:

Nejdřív jsem si uvařila hrnek kafe. Do hrnku jsem dala tři vrchovatý lžičky rozpustnýho kafe a zalila ho horkou vodou. Pak jsem si oddělila žloutky od bílků. Žloutky jsem pořádně vyšlehala s cukrem do pěny a z bílků jsem vyšlehala sníh. Do žloutků jsem pomalu a opatrně vmíchala Mascarpone a nakonec jsem pomalu vmíchala i sníh. Krém hotov. Kafe jsem si z hrníčku přelila do hlubokýho talíře a přidala jsem do něj Amaretto. Piškoty jsem namáčela z obou stran a u každý strany jsem napočítala jenom do dvou, aby nebyly uplně rozmáčený. Tiramisu pak skládáme takhle – piškoty, krém, piškoty, krém. Poslední vrstvu krému jsem pak posypala kakaem. Hotovou parádu jsem nechala do druhýho dne proležet v lednici. Nepotřebuje tam bejt nutně tak dlouho, ale vždycky mu v lednici dopřejte aspoň dvě hodiny.

Tak šup do kuchyně!

K.

dsc 0355
dsc 0345