Šneci z listového těsta:
Vzpomínám si, že fotka šneků z listovýho těsta byla moje první na Instagramu. Jeli jsme tenkrát na Votvírák, tak jsem dělala něco s sebou. Takže tímhle receptem začalo moje instagramování. Byla jsem zvyklá dělat takový ty klasický šneky – šunka, sýr, rajčatová omáčka. Pak jsem ale byla jednou na Gril Akademii od Weberu a naučila se tam taky trošku jinou variantu. A moc dobrou.
Co budete potřebovat:
Cca 20 kusů, 30 minut
1 balení listového těsta (já používám to rozválené – možná si někdy v budoucnu troufnu na domácí)
80 g Schwarzwaldské šunky nebo Prosciutta
dvě velké hrsti baby špenátu
trocha parmazánu (nemusí být)
Na pesto:
10 sušených rajčat naložených v oleji
1 malý stroužek česneku
hrst vlašských ořechů
1 lžíce oleje ze sušených rajčat
Postup:
Začala jsem pestem ze sušenejch rajčat. Rozmixovala jsem rajčata, ořechy, olej, česnek, pepř a špetku soli (kdo solíte málo, tak sůl nedávejte vůbec, protože šunka je slaná až dost). Listový těsto jsem potřela pestem, na to jsem dala špenát a na špenát jsem rozprostřela šunku. Snažte se nechávat volný kraje, ať se vám to pak líp balí. Všecko jsem zarolovala společně dohromady a dala na půl hodiny do lednice, aby se mi to líp krájelo. Pak jsem krájela šneky na cca 1,5 cm široký kolečka (můžete je trošku posypat ještě parmazánem), ty jsem dala na pečící papír a pekla jsem je dozlatova asi 15 minut na 180°C. Někdy stačí i kratší doba pečení, hlavně ať je nevysušíte.
Tak šup do kuchyně!
K.