Skořicová ovesná kaše:
Pro někoho tohle třeba není představa ideální snídaně, pro mě ale jo. Ovesnou kaši můžu snídat na milion způsobů a vždycky v období “jím zdravě” je tohle každodenní nutnost. Spousta lidí má ráda takovou tu řídkou kašičku, já jsem opačnej extrém. Mám ráda takovou tu kaši, ve který stojí lžíce. Výhodou u tohodle receptu ale je, že ingredience se přidávaj postupně a tak si každej může konzistenci udělat podle sebe. Navíc je hotová za pět minut a tak si ji můžete dělat vážně pořád…
Co budete potřebovat:
3-4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
250 ml mléka
1/2 lžičky skořice
cukr krystal nebo třtinový cukr (nemusí být, já sladím medem)
med a ovoce na zdobení
Postup:
Vločky jsem v hrnci smíchala s mlíkem a skořicí a nechala projít varem. Nejdřív jsem dala cca dvě a půl lžíce vloček a pak jsem přidávala podle konzistence další. Opravdu záleží na tom, jaká konzistence nám vyhovuje. Kdo sladí, přidá na závěr cukr a je hotovo. Kaši jsem servírovala s borůvkama, domácíma broskvema a medem.
Tak šup do kuchyně!
K.