Skořicová ovesná kaše s ovocem:

Pro někoho tohle třeba není představa ideální snídaně, pro mě ale jo. Sice mám pořád o něco radši snídani slanou, ale to neznamená, že si sem tam nějakou tu “sladkou” nedám. Ovesnou kaši můžu snídat na milion způsobů a vždycky v období “jím zdravě” si ji dělám celkem často, protože je to skoro povinnost. Spousta lidí má ráda takovou tu řídkou kašičku, já jsem opačnej extrém. Mám ráda takovou tu kaši, ve který skoro stojí lžíce. Výhodou u tohodle receptu ale je, že ingredience se přidávaj postupně a tak si každej může konzistenci udělat podle sebe. Navíc je hotová za pět minut a tak si ji můžete dělat vážně pořád…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

3-4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
250 ml mléka
1/2 lžičky skořice
med na doslazení
1 lžička domácího arašídového másla na zdobení
ovoce podle chuti (já banán a mražené maliny)

Postup:

Vločky jsem v hrnci smíchala s mlíkem a skořicí a nechala projít varem. Nejdřív jsem dala cca dvě a půl lžíce vloček a pak jsem přidávala podle konzistence další. Opravdu záleží na tom, jaká konzistence vám vyhovuje. Ke konci jsem přidala ještě lžičku medu na doslazení. Kaši jsem servírovala s mraženejma malinama, banánem a lžičkou domácího arašídovýho másla. Maliny i máslo se v teplý kaši krásně rozpustí a je to lahoda!

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA