Raw energy balls:

Často se mě ptáte, co jím přes den na svačiny nebo co jím, když mám chuť na něco sladkýho. Já na sladký obecně moc nejsem, ale občas mě to jako každýho taky přepadne. Tyhle energetický raw kuličky jsou ideální spojení zdravýho a sladkýho. Navíc jsou děsně jednoduchý na přípravu a v lednici vám vydržej klidně i měsíc. Můžete si jich tak udělat hodně dopředu a pak už jenom mlsat♥

P9291560
Co budete potřebovat:

cca 20 kuliček, 20 minut

2 hrnky vypeckovaných datlí (400 g)
1 hrnek nepražených kešu ořechů (200 g)
3 lžíce nepraženého raw kakaa (35 g) (můžete použít i holandské, akorát to nebude 100% raw a hmota pak bude tmavší)
2 lžíce strouhaného kokosu
2 lžičky medu
vodu podle potřeby

strouhaný kokos, raw kakao a rozemleté kešu oříšky na obalování

Postup:

Nejdřív jsem v robotu rozmixovala kešu ořechy a teprve pak jsem k nim přidala zbylý ingredience. Mixovala jsem do tý doby, než jsem neměla jednotnou hmotu. Já jsem tentokrát použila už rozmixovanou datlovou pastu (koupenou na farmářskejch trzích na Jiřáku u stánku s bezlepkovejma věcma), ale stejně je potřeba k datlím vždycky přidat trošku vody. Pokud máte výkonnější mixér, stačí voda přidat přímo až do mixéru, pokud ne, tak doporučuju datle namočit třeba hodinku předem do vody a přebytečnou vodu vylít, aby to mixér přežil. Ze vzniklý hmoty (měla by bejt tužší, proto se snažte tý vody nedávat tolik) jsem pak tvarovala rukou kuličky, který měly v průměru cca tři centimetry. Jednotlivý kuličky jsem pak obalovala v kakau, kokosu a rozemletejch kešu oříškách. Obalujte je v tom, co vám nejvíc chutná:)

Hotový kuličky skladujte v lednici třeba v plastový krabičce nebo pod potravinovou fólií, aby se na ně nechytil odér z lednice. Vydrží tam fakt dlouho, pokud je teda hned nesníte!

PS: Jsou fakt hodně sytý…

PPS: Stejná hmota je na raw brownies, akorát z ní uděláte placku, necháte zatuhnout a nakrájíte na kousky…

Tak šup do kuchyně!

K.

P9291462
P9291468
P9291471
P9291475
P9291485
P9291496
P9291499
P9291506
P9291513
P9291564