Kakaovo-lískooříšková pomazánka:

Asi tak jako každej člověk, miluju Nutellu. Už jsem si ji teda fakt dlouho nekoupila, ale jednou za čas člověk prostě neodolá. Možná ale díky týhle pomazánce odolávat začnu. Nutella to samozřejmě není, ale chuťově je jí vážně dost podobná (díky opečenejm oříškům). Tahle má navíc ale tu obrovskou výhodu, že je zdravá a nemusíte kvůli ní mít výčitky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

1 velká sklenice, 20 minut

375 g lískových oříšků
150 ml javorového sirupu (já použila med)
3 lžíce nepraženého raw kakaa
150 ml vody

Postup:

Troubu jsem předehřála na 200°C a opekla v ní oříšky na pečícím papíře. Ella doporučuje deset minut, já si myslím, že stačí bohatě tak sedum. Čím dýl oříšky necháte v troubě, tím víc se vám opeče slupka a mění se tím i chuť celé pomazánky. Oříšky jsem nechala vychladnout a pak jsem je společně s medem a kakaem začala mixovat. V průběhu mixování jsem podle potřeby přidávala vodu.Výsledná konzistence (hlavně jemnost) pomazánky záleží hodně na výkonu vašeho mixéru. Ten můj z toho (stejně jako u arašídovýho másla) jemnou pomazánku prostě nezvládnul. Na chuti to ale nic nezměnilo a já si ji fakt zamilovala. Příště akorát dám o trošku míň medu.

Pomazánku můžete jíst buď jen tak samotnou nebo si ji namažte na kus zdravýho pečiva a nakrájejte k tomu ovoce.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA