Olivová tapenáda a pesto ze sušených rajčat:
Tohle spojení drinku a zobání je pro nás s Adamem víc než typický. Já miluju sušený rajčata a učim se jíst olivy a Adam zas miluje olivy a učí se jíst sušený rajčata. Často proto dělám tohle pesto ze sušenejch rajčat a k tomu olivovou tapenádu na toust. Když se k tomu navíc ještě připraví drink se šťávou z čerstvýho grepu a pustí se nějakej dobrej film, je o ideální večer postaráno♥
Co budete potřebovat:
Olivová tapenáda:
120 g zelených oliv bez pecky
50 ml olivového oleje extra virgin
1 menší stroužek česneku
1/2 lžičky provensálských sušených bylinek
sůl a pepř na dochucení
Pesto ze sušených rajčat:
200 g sušených rajčat naložených v oleji (i s olejem)
hrst vlašských ořechů
1 menší stroužek česneku
sůl a pepř
Postup:
U obou receptů je postup stejný. Česnek jsem si oloupala, rozdrtila nožem na placku a spolu s ostatníma surovinama dala do mixéru. Mixovala jsem, dokud jsem nedosáhla požadovaný konzistence (někdo má rád míň promixovaný a někdo víc, záleží na vás). Pak jsem dochutila solí a pepřem.
Podávala jsem s opečeným toustem (ten jsem vykrojila do tvaru kolečka) a čerstvým koriandrem.
Tak šup do kuchyně!
K.