Kateřina Lustigová - blogerka roku
Těstoviny alla Arrabiata:

Tohle je recept pro všechny příznivce rychle připravenýho jídla. A taky pro příznivce Itálie, samozřejmě. Já bych těstoviny mohla jíst absolutně na všechny způsoby. Mám doma knížku jenom s receptama na ně, tak mám v plánu (až si pořídím konečně ten strojek) vám postupně nějaký moje oblíbený recepty představit.  Tady zatím máte jeden lehce pikantní na začátek…

pa120216
Co budete potřebovat:

4 porce, 25 minut

Balení oblíbených těstovin (například Penne nebo mušle – Conchiglie)
500 g rajčatového pyré (Valfrutta)
8 cherry rajčat
2 stroužky česneku
1 menší červená chilli paprička (podle chuti)
bazalka
petrželka
Trocha parmazánu a mozzarelly
sůl, pepř a cukr

postup:

Ze všeho nejdřív jsem dala vařit vodu na těstoviny a osolila jsem ji. Dávám na jeden litr vody vždycky zarovnanou lžičku soli. Těstoviny jsem pak uvařila podle návodu na obalu. Pak jsem si nakrájela, cherry rajčata na půlky, česnek nahrubo a chilli papričku jsem podélně rozpůlila a nasekala najemno. Chilli vždycky nejdřív ochutnávám a podle pálivosti přidávám množství. Na pánev jsem hodila chilli i česnek a zapnula jsem plotnu na střední plamen. Česnek a chilli jsem nechala trošku rozvonět (1-2 minuty) a pak jsem přilila rajčatový pyré. Česnek opečte fakt jenom trošku, aby nezhořknul. Pyré jsem nechala tak dvě minutky povařit s česnekem a chilli a přidala jsem cherry rajčata. Nechala jsem dalších pět minut probublat a přidala jsem nasekanou bazalku, sůl, pepř a trošku cukru. Omáčku postupně pak ochutnávám a dochucuju podle toho. Hotovou omáčku jsem smíchala s těstovinama a na každou porci jsem dala trochu natrhaný mozzarelly, strouhanej parmazán a nasekanou petrželku.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA