Kateřina Lustigová - blogerka roku
Salát s kuskusem a kuřetem:

Kuskus je u mě v kuchyni asi nejvíc používaná ingredience. Dělám ho několikrát do týdne na různý způsoby už pár let a ještě mě neomrzel. Dokonce sem asi jediná, která zhubla na kuskusu. Nejvíc mě na něm ale baví to, jak se jenom zaleje vařící vodou a je hotovo. Pak už stačí jenom smíchat s tím, co máte rádi a máte na stole skvělý a po všech stránkách lehký jídlo. Tahle verze je jedna z mejch nejoblíbenějších…

p8310888
Co budete potřebovat:

2 porce, 20 minut

1 grilované kuřecí prso (kupuji hotové, může být i z pečeného kuřete)
1 balení polníčku (125 g)
1 hrnek kuskusu
10 větších cherry rajčat
1 jarní cibulka
hrst čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
olej ze sušených rajčat
sůl

Postup:

Nejdřív jsem si připravila kuskus. Nasypala jsem ho do misky, promíchala ho se zarovnanou lžičkou soli, pokapala olivovým olejem a zalila ho hrnkem vařící vody. Misku jsem přikryla pokličkou nebo talířem a nechala kuskus změknout. Trvalo to maximálně deset minut. Mezitím jsem si nakrájela rajčata na čtvrtky, cibulku na kolečka a natrhala jsem kuře na kousky.

Hotovej kuskus jsem pořádně načechrala vidličkou, aby v něm nebyly hroudy a nechala ho trošku zchladnout. Pak jsem ho přendala do velký mísy, přidala k němu umytej polníček, kuře, rajčata, jarní cibulku, nasekanou bazalku a zalila jsem ho trochou oleje ze sušenejch rajčat. Všechno jsem pořádně promíchala a bylo hotovo.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA