Kateřina Lustigová - blogerka roku
Losos s hráškovým pyré:

Recept na lososa jsem už na blog dávala. Tentokrát jsem ho ale dělala s hráškovým pyré, na který chcete určitě dost nutně recept taky. A proč? Protože na něj potřebujete minimum surovin i času. Takže tady je:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 porce, 25 minut

2 porce lososa s kůží
400 g mraženého hrášku
1,5 litru vody
1/2 citrónu
čerstvý koriandr
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Ze všeho nejdřív jsem si rozpálila troubu na 200°C. Pak jsem si dala vařit vodou, do který jsem přidala lžičku soli. Než se začala vařit voda, dala jsem na plech pečící papír a položila na něj lososa, kterýho jsem před tím osolila a opepřila z obou stran. V troubě jsem ho pekla cca 15 minut. Do vroucí vody jsem pak nasypala hrášek, vodu přivedla znovu k varu a vařila jsem ho asi dvě minuty. Uvařenej hrášek jsem scedila a nasypala ho do mixéru. Přidala jsem k němu hrst koriandru, šťávu z citrónu, sůl, pepř a všechno jsem společně rozmixovala. Pokud máte rádi pyré řidší, přilijte trochu vody. Pak jsem pyré ochutnala a dochucovala ještě znovu případně solí, citrónem nebo pepřem.

Hotovýho lososa jsem pokapala ještě trochou šťávy z citrónu a podávala jsem.

No řekněte sami, existuje  něco jednoduššího?

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA