Kateřina Lustigová - blogerka roku
Hummus:

Sice je to asi nejhorší název pro jídlo, jakej existuje, ale to nic nemění na tom, že je to absolutně skvělá pomazánka. Můžete si ji dát na chleba nebo ji použít jako dip k nachos, nakrájený zelenině nebo k pita chlebu. Nejenom, že je skvělá na chuť, ale je zároveň taky zdravá. Hlavní ingrediencí je cizrna (římský hrách), kterou buď seženete v konzervě nebo klasicky mezi luštěninama v pytlíku. Pokud budete používat tu klasickou, musíte ji nejdřív přes noc namočit a pak teprve uvařit. Já používám cizrnu z konzervy, protože s tou klasickou se jaksi vytrácí to kouzlo v rychlosti přípravy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 osoby, 10 minut

1 konzerva cizrny (obsah 425 ml)
3 lžičky sezamové pasty Tahini
2 lžíce cizrnového nálevu z konzervy
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citrónu (někdy i víc)
hrst čerstvého koriandru (nemusí být, já ho ale miluju)
sůl a čerstvě mletý pepř

mletá sladká paprika, olivový olej a nachos/bagetka/pita chleba k podávání

Postup:

Cizrnu jsem slila (nálev jsem nechala), propláchla studenou vodou a hodila do mixéru. Přidala jsem oloupanej a trošku rozdrcenej česnek, mletej římskej kmín, olej, Tahini, cizrnovej nálev, koriandr, sůl a pepř, zakápla jsem to šťávou z půlky citrónu a začala jsem mixovat. Pokud je směs hustá, přidejte buď cizrnovej nálev, vodu nebo olivovej olej. Na závěr jsem dochucovala ještě solí, pepřem a citrónem (je potřeba pořád ochutnávat a dochucovat).

Hotovej hummus jsem naservírovala na mističku, vidličkou jsem do něj udělala vroubky, polila jsem ho trochou olivovýho oleje, posypala jsem ho trošku červenou mletou paprikou a zasypala koriandrem. Podávala jsem k němu nachos, ale nejradši ho mám stejně s čerstvou zeleninou a pečivem.

Tak šup do kuchyně!

K.

Více receptů najdete v mojí kuchařce My Cooking Diary, kterou můžete koupit u mě v E-SHOPU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA