Kateřina Lustigová - blogerka roku
Celozrnné spaghetti s avokádovým pestem:

Tenhle recept se řadí mezi ty, co když si ho jednou uděláte, chcete ho dělat pořád. A to ze dvou důvodů. Za prvý je to děsně jednoduchý a za druhý je to děsně dobrý. Pesto navíc můžete různě kombinovat. Dá se jíst i s pečivem nebo špagetama z cukety (ty si snadno vyrobíte, pokud máte doma spiralizér). Víc není potřeba dodat♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 porce, 15 minut

celozrnné špagety (cca 250 g)
10 cherry rajčat
1 zralé avokádo
1 stroužek česneku
1 velká hrst ořechů (vlašské, kešu, piniové…)
2 velké hrsti čerstvé bazalky
3 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva z jedné limetky
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Špagety jsem uvařila podle návodu na obalu v osolený vodě. Na 1 litr vody dávám 1 lžičku soli. Avokádo jsem oloupala, lehce rozmačkala vidličkou a spolu s ostatníma ingrediencema jsem ho hodila do mixéru. Pesto jsem mixovala ho dohladka. Pokud vám bude připadat moc hustý, přidejte ještě trošku olivovýho oleje. Na závěr jsem pesto dochutila finálně solí a pepřem. Špagety jsem v hrnci smíchala s pestem, nakrájela k nim rajčata a podávala.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA