plněný croissant:

Miluju máslový croissanty. Hlavně teda ve Francii v těch jejich pekárnách, tam je to slast. A když se tahle dobrota naplní ještě dalšíma skvělejma věcma, tak to už je prostě hotovej ráj! Určitě mám v plánu taky zkusit croissanty domácí, tak se máte na co těšit.

p8200128
Co budete potřebovat:

1 porce, 5 minut

1 větší máslový croissant
1 plátek šunky
1 plátek sýra
2 vejce
hrst bylinek (pažitka, koriandr, petrželka – co máte rádi)
sůl

postup:

Croissant jsem rozřízla přibližně do dvou třetin po celý délce nožem a vyložila jsem ho oblíbenou šunkou a sýrem. Rozpálila jsem si malou pánev, do mističky jsem si rozklepla dvě vajíčka, osolila jsem je a promíchala jsem je vidličkou. Směs jsem vlila na pánev, hned jsem stáhla oheň na minimum a plochou vařečkou jsem začala vejce ode dna pánve “škrábat”, dokud nebyla hotová. Vajíčka se ve finále nesmí drobit. Celkově prostě u míchanejch vajec platí, že čím míň je budete trápit na pánvi, tím líp pro ně. Každej na to má ale stejně svoji metodu, takže se jí bude držet. Hotový vajíčka jsem na závěr posypala čersvejma bylinkama a dala je dovnitř croissantu.

Tak šup do kuchyně!

K.

p8200133