29. 04. 2018 | Snídaně
Bircher Muesli
Bircher Muesli: Za tím cizím názvem nehledejte nic složitýho. Je to vlastně ovesná kaše přes noc, kterou si dochucujete podle sebe. Základem je vločky přes noc (nebo prostě tak na 10 hodin) namočit do nějaký tekutiny. Za tu dobu totiž vločky tekutinu nasáknou a vznikne kaše. Vločky se tak nemusí vařit a jsou ještě výživnější. […]
26. 04. 2018 | Hlavní chody
Italské rizoto s chřestem
Italské rizoto s chřestem: Je tady jaro a s ním sezóna chřestu. Snažím se chřestovýho období vždycky využít na maximum, takže ho dávám úplně do všeho. Minulej rok měl dokonce Adam chřestu už plný zuby a řekl mi, že už by rád i něco jinýho. Jsem ráda, že ho to za rok zase přešlo a […]
11. 07. 2017 | Chuťovky
Tvarohová pomazánka s divokými bylinkami
Tvarohová pomazánka s divokými bylinkami: Po mojí cestě do Rakouska se musím podělit o tenhle strašně jednoduchej recept na tvarohovou pomazánku. Každej z nás určitě podobnou pomazánku zná, ale schválně, kdo do ní přidavá divoký bylinky? V životě by mě nenapadlo do jídla přidávat například tu růžovou kytičku, co roste všude na loukách, ale ona je […]
31. 05. 2017 | Snídaně
Oříškovo-ovesná čoko kaše
Oříškovo-ovesná čoko kaše: Asi bych jako food blogerka měla bejt trošku víc originální, co se třeba těch receptů na kaše týče, ale když já mám nejradši ty s kakaem a z vloček. Berte tenhle recept proto spíš jako takový vylepšení klasický kaše. Za všechno hlavně u tohodle receptu může vlastně arašídový máslo. Udělala jsem si ho doma […]
25. 05. 2017 | Hlavní chody
Řepové rizoto s gorgonzolou
Řepové rizoto s gorgonzolou: Miluju italský rizota na všechny způsoby, ale to řepový jsem nikdy neměla. Až do včerejška, kdy jsem byla pozvaná na prezentaci sýrů Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola. Akce byla spojená i s kuchařskou lekcí, kterou vedl Leonardo di Clemente, šéfkuchař restaurace CottoCrudo v hotelu Four Seasons. Na akci šlo o přiblížení typu […]
22. 03. 2017 | Hlavní chody
Těstoviny s citrónem a cuketou
Těstoviny s citrónem a cuketou: O tomhle receptu se mi zmiňovala máma dost často. Vždycky mi říkala, že Marťa (bráchova přítelkyně), dělá výborný těstoviny s cuketou a že je musim taky nutně zkusit. Recept tenkrát Marťa našla prej někde v časopise a takhle se dostal až ke mně. Hned jak jsem ho zkusila, tak jsem […]
02. 09. 2016 | Snídaně
Domácí granola
Domácí granola: Pokud stejně jako já milujete granolu, určitě zkuste tu domácí. Je extra křupavá, extra dobrá, provoní vám celej byt a navíc si do ní můžete dát přesně to, co máte rádi. Není plná zbytečnýho cukru, jako většina těch z obchodu a je hotová za chviličku. Věřte mi, že už jenom za tu vůni to […]
20. 08. 2016 | Zdravá strava
Quinoa salát s fenyklem a sušenými rajčaty
Quinoa salát s fenyklem a sušenými rajčaty: V poslední době jsem si hodně zamilovala quinou. Možná proto, že je strašně snadná na přípavu. Možná proto, že je bezlepková a mnohem zdravější než můj oblíbenej kuskus. Stejně jako právě třeba kuskus se dá udělat na milion způsobů a můžete ji kombinovat snad se vším. Základem je […]