Kateřina Lustigová - blogerka roku

07. 05. | Zdravá strava

Čočkový salát s gorgonzolou

Čočkový salát s gorgonzolou: Po roce jsem byla zase na kurzu vaření, kde se prezentovaly sýry s označením DOP. Když koupíte sýr s touhle značkou, máte záruku toho, že jde o tradiční italský výrobek a že kupujete opravdu kvalitní sýr, vyrobenej z kvalitního mléka a ve správný oblasti. Minulej rok jsem se tam od šéfkuchaře Leonarda Di Clemente […]


29. 04. | Snídaně

Bircher Muesli

Bircher Muesli: Za tím cizím názvem nehledejte nic složitýho. Je to vlastně ovesná kaše přes noc, kterou si dochucujete podle sebe. Základem je vločky přes noc (nebo prostě tak na 10 hodin) namočit do nějaký tekutiny. Za tu dobu totiž vločky tekutinu nasáknou a vznikne kaše. Vločky se tak nemusí vařit a jsou ještě výživnější. […]


26. 04. | Hlavní chody

Italské rizoto s chřestem

Italské rizoto s chřestem: Je tady jaro a s ním sezóna chřestu. Snažím se chřestovýho období vždycky využít na maximum, takže ho dávám úplně do všeho. Minulej rok měl dokonce Adam chřestu už plný zuby a řekl mi, že už by rád i něco jinýho. Jsem ráda, že ho to za rok zase přešlo a […]


11. 07. | Chuťovky

Tvarohová pomazánka s divokými bylinkami

Tvarohová pomazánka s divokými bylinkami: Po mojí cestě do Rakouska se musím podělit o tenhle strašně jednoduchej recept na tvarohovou pomazánku. Každej z nás určitě podobnou pomazánku zná, ale schválně, kdo do ní přidavá divoký bylinky? V životě by mě nenapadlo do jídla přidávat například tu růžovou kytičku, co roste všude na loukách, ale ona je […]


31. 05. | Snídaně

Oříškovo-ovesná čoko kaše

Oříškovo-ovesná čoko kaše: Asi bych jako food blogerka měla bejt trošku víc originální, co se třeba těch receptů na kaše týče, ale když já mám nejradši ty s kakaem a z vloček. Berte tenhle recept proto spíš jako takový vylepšení klasický kaše. Za všechno hlavně u tohodle receptu může vlastně arašídový máslo. Udělala jsem si ho doma […]


25. 05. | Hlavní chody

Řepové rizoto s gorgonzolou

Řepové rizoto s gorgonzolou: Miluju italský rizota na všechny způsoby, ale to řepový jsem nikdy neměla. Až do včerejška, kdy jsem byla pozvaná na prezentaci sýrů Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola. Akce byla spojená i s kuchařskou lekcí, kterou vedl Leonardo di Clemente, šéfkuchař restaurace CottoCrudo v hotelu Four Seasons. Na akci šlo o přiblížení typu […]


22. 03. | Hlavní chody

Těstoviny s citrónem a cuketou

Těstoviny s citrónem a cuketou: O tomhle receptu se mi zmiňovala máma dost často. Vždycky mi říkala, že Marťa (bráchova přítelkyně), dělá výborný těstoviny s cuketou a že je musim taky nutně zkusit. Recept tenkrát Marťa našla prej někde v časopise a takhle se dostal až ke mně. Hned jak jsem ho zkusila, tak jsem […]


Granola 7

02. 09. | Snídaně

Domácí granola

Domácí granola: Pokud stejně jako já milujete granolu, určitě zkuste tu domácí. Je extra křupavá, extra dobrá, provoní vám celej byt a navíc si do ní můžete dát přesně to, co máte rádi. Není plná zbytečnýho cukru, jako většina těch z obchodu a je hotová za chviličku. Věřte mi, že už jenom za tu vůni to […]