Zapečená tortilla s kuřecím masem:

Mám doma nově kontaktní gril a konečně jsem se rozhodla na něm něco vyzkoušet. A protože jsem doma měla tortilly a hodně zeleniny, hned mě napadlo to spojit. No a vzniklo z toho jednoduchý a lehký jídlo plný mexickejch chutí. Určitě ho vyzkoušejte! A nebojte se improvizovat s náplní…

Do budoucna plánuju na blog taky recept na domácí tortilly, tak se můžete těšit…:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

4 tortilly, 30 minut

Na maso:

2 menší kuřecí prsa
oblíbené koření na maso (já použila provensálské bylinky a kajenský pepř)
olivový olej
sůl

Na fazolový krém:

1 plechovka červených fazolí (425 ml)
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kajenského pepře
1 menší stroužek česneku
1 lžíce bílého jogurtu
sůl

Na náplň:

4 velké tortilly (ideálně celozrnné)
2 menší červené cibule
10 cherry rajčat
1 avokádo
1 limetka
čerstvý koriandr
1 malý kelímek bílého jogurtu
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Začala jsem masem. Potřela jsem ho olivovým olejem, posypala trochu solí, kajenským pepřem, provensálskýma bylinkama a opekla jsem ho z obou stran dozlatova (doba opékání záleží na velikosti masa – mně to trvalo tak cca 7 minut). Pak jsem ho nechala chvíli odpočinout, aby z něj nevytekla všechna šťáva a připravila jsem si fazolovej krém. Fazole jsem scedila, odebrala jsem z nich asi tři lžíce bokem (ty jsem dala dovnitř tortilly) a zbytek fazolí jsem hodila do mixéru. Přidala jsem k nim česnek, římskej kmín, kajenskej pepř, lžíci jogurtu, sůl a všechno jsem společně rozmixovala. Pak jsem rozpálila svůj kontaktní gril (já mám Grill & Melt od značky Russell Hobbs a zatím mi vyhovuje, ale jiný jsem nikdy neměla, tak bohužel nemám srovnání ) na stupeň 3 (maximum jsou u něj 4), nakrájela jsem rajčata, maso, avokádo i cibuli na plátky a připravila jsem si tortilly.

Tortillu jsem si nejdřív nahřála (já na kontaktním grilu, ale můžete i na suché pánvi – stačí pár vteřin), aby změkla a dobře se rolovala. Pak jsem na ni vždycky rozetřela velkou lžíci fazolovýho krému a naskládala jsem na ní postupně všechny ingredience tak, aby byly blíž k jedný straně a ne uprostřed. Všechno jsem ještě trošku osolila, zakápla limetkovou šťávou a přidala jsem trochu jogurtu. Pak jsem tortillu zabalila tak, že jsem překlopila nejbližší stranu přes náplň, pravej a levej kraj jsem přehnula dovnitř a pak už jsem ji jenom dorolovala (postup viz fotky). Takhle zabalenou tortillu jsem dala asi na pět minut zapéct do kontaktního grilu. Pokud nemáte gril, zkuste grilovací pánev (tortillu pak zkuste zatížit třeba talířem a pak otočte na druhou stranu) a nebo si udělejte jenom wrap (bez zapečení).

Do tortilly můžete přidat cokoliv, co máte rádi a pokaždý tak můžete mít jiný náplně. Výborná je třeba i kuřecí tortilla s bazalkou, mozzarellou a rajčaty.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA