Pohanková čoko kaše:

Kdo mě sleduje pozorně, tak si určitě všimnul, že se na blogu neobjevil žádnej recept s pohankou. Je to proto, že jsem jí fakt moc nepřišla na chuť. Takže když zadání druhýho soutěžního receptu pro Globus bylo – pohanka, kokosové mléko, 70% čokoláda, tak jsem se trošku vyděsila.

Dala jsem pohance ale ještě jednu šanci a zjistila jsem, že je v kaši naprosto super a ta klasická chuť pohanky v ní není cítit. Navíc je to bezlepková surovina, takže ideální verze snídaňový kaše pro všechny, co lepek vyřadili nebo omezili.

Zároveň se tímto spouští další soutěžní týden pro Globus. Pokud máte nápad na recept, kde použijete POHANKU, KOKOSOVÉ MLÉKO, 70% ČOKOLÁDU, tak ho nezapomeňte zdokumentovat a nahrát na soutěžní web. Hraje se o dárkový koš v hodnotě 1.500 Kč plný produktů ze sekce “Zdravý svět” a o hlavní výhru, kterou je poukázka na nákup v hodnotě 10.000 Kč do Globusu.

Inspiraci můžete najít taky u Kamči nebo Klárky.

Soutěžní formulář a veškerý podrobnější info najdete na www.globus.cz/soutez.

Tak šup soutěžit! Držím vám palce a těším se, co vymyslíte vy♥

 

Co budete potřebovat:

300 ml kokosového mléka
3 lžíce lámané pohanky
1 lžíce datlového sirupu
2 kostičky tmavé čokolády (min. 70% obsah kakaa)
ovoce, oříšky, nasekaná čokoláda a máta na zdobení

Postup:

V kastrůlku jsem zahřála kokosový mlíko, přidala k němu pohanku a na mírnym ohni jsem za stálýho míchání vařila asi 10 minut, dokud mlíko nezhoustlo a pohanka nezměkla. Ke konci vaření jsem přidala 2 malé kostičky čokolády, datlový sirup a vmíchala do kaše. Já mám radši kaši hustší, takže pokud vám nevyhovuje konzistence, přilijte ještě trošku kokosovýho mlíka nebo třeba trošku vody.

Kaši jsem podávala s ovocem, nasekanejma oříškama, nasekanou čokoládou a mátou.

Tak šup do kuchyně!

K.