Kateřina Lustigová - blogerka roku
Pesto z medvědího česneku:

Přiznám se, že jsem ho poprvé jedla a použila teprve letos. Hodně jsem toho o něm četla, hodně jsem toho o něm slyšela (je hodně zdravej), ale nějak jsem se k němu pořád nemohla dostat. A protože jsem nevěděla, do čeho jdu, šla jsem na jistotu a udělala z něj pesto. Připomíná mi chuťově takovou ostřejší pažitku s lehce česnekovou chutí, což je na pesto naprosto ideální ingredience.

Kupovala jsem svazek na farmářskejch trzích za 30 Kč, ale pokud víte, kam na něj zajít, můžete si ho natrhat i někde v lese. Pokud se nedostanete ani na ty trhy, viděla jsem ho prodávat i v Albertu a podle informací od ostatních ho najdete i v Makru nebo v Lidlu.

Co se týče množství ingrediencí do pesta, tak vše dělejte podle svojí chutě. Někdo má rád tekutější pesta, někdo ty hutnější, někdo solí míň a někdo zase víc. Hlavně pořád ochutnávejte a přidávejte podle toho, co chybí vám. Opatrně hlavně s pepřem, česnek je totiž sám o sobě hodně štiplavej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

Svazek medvědího česneku
Parmazán
Olivový olej
Sůl a špetku pepře

Pokud máte rádi, můžete přidat i ořechy (vlašské, piniové, kešu…).

Postup:

Všechny ingredience jsem dala do mixéru a mixovala jsem dohladka. Podle chuti a konzistence jsem pak postupně přidávala olivovej olej, parmazán a sůl.

Takhle připravený pesto, pokud ho zalijete pořádně olejem, vám v lednici vydrží opravdu dlouho. Nám ale z lednice zmizelo za dva dny. Dát si ho můžete jen tak na opečenej chleba nebo ho třeba zamíchat do těstovin.

A pokud se vám nechce dělat s pestem, namažte si chleba máslem, posolte si ho a listy medvědího česneku nasekejte jen tak na chleba.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA