Kateřina Lustigová - blogerka roku
Ovesné lívance:

Tak jsem se rozhodla vyzkoušet něco, co jsem ještě za celou dietu nesnídala. Napadlo mě, že bych mohla vyzkoušet nějakou zdravou variantu lívanců, protože já miluju lívance. Spíš ale takový ty sladký s tunou borůvek a cukrem. Jenže zdravá strava tuhle lahůdku úplně nedovoluje, tak jsem si vymyslela takovou zdravější variantu.

Jsou opravdu jednoduchý a s těstem se dobře pracuje. Co se týče chuti, nenechte se zmást vzhledem. Jo, vypadaj krásně sladce a člověku se sbíhaj sliny. Jenže opak je pravdou – těsto obsahuje jenom lžíci medu. Není to teda určitě pro milovníky sladkejch dezertů, ale spíš pro ty, co drží dietu a chtěj si aspoň na chvíli připadat, že hřeší…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

6-8 lívanců, 20 minut

Na lívance:

150 ml mléka
50 g rozemletých ovesných vloček
50 g celozrnné mouky
1 lžíce hořkého kakaa
1 lžíce medu
1 vejce
kokosový olej na smažení

Na náplň:

Bílý jogurt
Med

Ovoce a ořechy podle chuti

Postup:

Všechny ingredience na lívance jsem smíchala v míse. Směs by měla být poměrně hustá, ale přesto trochu tekutá (kdybyste měli směs moc hustou, přidejte mlíko, kdyby byla moc řídká, přidejte trošku mouky nebo rozemletých vloček). Na pánev jsem dala kokosovej olej a na mírnym plameni jsem lívance smažila. Doporučuju dělat rovnoměrný placičky a otáčet je vždycky ve chvíli, kdy kraje začínaj bejt hotový a bublinky prostupujou skrz těsto. Jde to opravdu rychle, tak je nepřipalte.

Hotový lívance jsem servírovala se směsí jogurtu a medu a zdobila jsem ovocem a vlašskejma ořechama.

PS: To co vidíte na fotce vystačí tak pro dvě osoby..já snědla půlku a měla jsem fakt dost!

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA