Kateřina Lustigová - blogerka roku
Ovesná borůvková kaše:

Spousta z vás si ovesnou kaši doma určitě dělá a má na ni ten svůj vyzkoušenej recept. Ale inspirace podle mě není nikdy dost, takže tady máte do sbírky svejch ovesnejch kaší ještě tu moji borůvkouvou…

kaše
Co budete potřebovat:

1 porce, 10 minut

3-4 lžíce jemně mletých ovesných vloček
300 ml mléka
1/2 hrnku borůvek
třtinový cukr (nemusí být, já sladím medem)
med a ovoce na zdobení

Postup:

V rendlíku jsem smíchala vločky s 250 ml mlíka a nechala jsem spolu povařit do mírnýho zhoustnutí. Borůvky jsem rozmixovala se zbytek mlíka a přilila jsem do rendlíku. Společně jsem nechala vařit tak dlouho, dokud jsem nedosáhla pro mě ideální konzistence. Už u skořicový kaše jsem vám psala, že já osobně mám radši tu hustší, ale je to vážně na vás. Pokud bude kaše moc řídká, přidejte trochu vloček. Pokud hustá, přidejte mlíko. Hotovou kaši můžete dosladit buď medem nebo třtinovým cukrem. Na závěr přidejte svoje oblíbené ovoce. Já tentokrát použila moje nejmilovanější – passion fruit.

Tak šup do kuchyně!

K.

kaše 2