Kateřina Lustigová - blogerka roku
Melounový salát se sýrem feta:

Neznám asi lepší salát do těch šílenejch veder. Meloun samozřejmě zná každej a v létě ho všichni jíme na kila, ale co takhle mu věnovat malinko víc času a udělat z něj plnohodnotný jídlo? Stačí přidat pár ingrediencí a z „obyčejnýho“ melounu můžete mít super rychlý a zdravý jídlo. Já bych se toho mohla užrat.

Ingredience určitě můžete různě měnit podle vaší chuti. Například koriandr můžete vyměnit za mátu nebo bazalku a přidat můžete třeba i černý olivy bez pecky. Základem je propojit tu sladkou chuť melounu s něčím slaným, pak už můžete experimentovat podle vašich zásob v ledničce.

Co budete potřebovat:

15 minut, 3 porce

1 kg vychlazeného vodního melounu (asi 1/2 menšího melounu)
200 g vychlazené salátové okurky
1/2 střední červené cibule
100 g sýru feta
50 ml limetkové šťávy ( jedna větší limetka)
1 lžíce javorového sirupu
čerstvé chilli podle chuti
čerstvý koriandr
opečená dýňová a slunečnicová semínka
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Cibuli jsem oloupala a nakrájela na tenký půl kolečka. Okurku jsem pořádně omyla a i se slupkou nakrájela na kostičky. Meloun jsem naporcovala pomocí vykrajovátka na meloun (dělá takový hezký kuličky) a chilli nakrájela na tenký plátky. Okurku, meloun, chilli a cibuli jsem dala do misky, zalila šťávou z limetky, javorovým sirupem, osolila jsem (solte trochu míň, sýr feta je slanej dost), opepřila a pořádně promíchala (nejlíp rukama).

K salátu jsem pak přidala nadrobenej sýr feta, natrhanej koriandr a opečený dýňový a slunečnicový semínka.

Na závěr jsem klasicky ochutnávala a přidávala případně ještě sůl, pepř nebo limetkovou šťávu.

Salát připravujte opravdu z vychlazenýho melounu a okurky nebo pak připravenej salát dejte vychladit do ledničky. Jedině tak je nejvíc osvěžující.

Tak šup do kuchyně!

K.

Více receptů najdete v mojí kuchařce My Cooking Diary, kterou můžete zakoupit u mě v E-SHOPU.