Kateřina Lustigová - blogerka roku
Marocký dýňový salát:

Chtěla jsem z dýně, co jsem koupila, udělat cupcakes. Jenže mi odešla na chvíli trouba mimo provoz a já byla nahraná. Zachránil mě nakonec tenhle recept na marocký salát z blogu www.nikosuvrohlik.cz a já dýni mohla hned zpracovat. Na jeho blog se určitě koukněte, protože tam najdete hodně kvalitní inspirace. Navíc tam tenhle recept máte i s postupem:)

salát dýně
Co budete potřebovat:

1/2 dýně hokkaido
1 malá šalotka
1 lžička římského kmínu
1 lžička Cherry octa/ vinného octa
2 lžičky medu
hrst koriandru
mořská sůl
3 lžíce olivového oleje

Postup:

Dýni jsem oloupala pomocí škrabky, vydlabala lžící a nakrájela jsem ji na přibližně 3 cm velký kostky. Do hrnce jsem dala vařit trošku vody, dala jsem napařovací sítko a na něj jsem kostky dýně rovnoměrně rozložila. Vařila jsem do změknutí, což trvalo asi deset minut. Dýně musí být měkká, ale nesmí se rozvařit. Po uvaření jsem dýni zchladila ve studené vodě. V misce jsem pak smíchala ocet, med a olivový olej a na pánvi jsem opražila římský kmín (opékala jsem dokud nezačal vonět). Dýni jsem smíchala s na tenká kolečka nakrájenou šalotkou, koriandrem a připravenou zálivkou. Na závěr jsem salát osolila a opepřila.

Tak šup do kuchyně!

K.

salát dýně 2
salát dýně 4