Kateřina Lustigová - blogerka roku
Kuskus s brokolicí a tuňákem:

To,  že miluju avokádo, už víte. Ještě ale možná nevíte, že jsem taky velkej milovník kuskusu. Když jsem držela dietu poprvý, zázračně jsem zhubla jenom na kuskusu se zeleninou. Dokážu ho jíst na všechny způsoby, dokonce i na ten sladkej. Tentokrát jsem ho připravila ale s brokolicí, tuňákem a rajčatama. Pokud kuskus nemusíte, použijte třeba celozrnný těstoviny.

p2101075
Co budete potřebovat:

2 porce, 20 minut

1/2 hrnku celozrnného kuskusu (kupuju v Albertu v BIO oddělení 500 g asi za 50 Kč)
1/2 hrnku vroucí vody
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 střední brokolice
6 cherry rajčat
citrónová šťáva
extra panenský olivový olej (použila jsem svůj citrónový z Marks & Spencer)
nasekaná čerstvá petrželka (může být třeba i koriandr)
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Kuskus jsem nasypala dala do misky, osolila, přidala trošku oleje, zalila vroucí vodou (vždycky mi u kuskusu funguje množství 1:1) a přiklopila talířkem. Takhle jsem kuskus nechala asi deset minut. Brokolici jsem umyla a rozkrájela na menší růžičky. Ty jsem vařila na páře (stejně jako se napařujou knedlíky) asi deset minut, dokud nezměkly (zkouším to vždycky špičkou nože – nůž musí snadno projet). Brokolici můžete ale uvařit doměkka i v osolený vodě. Měkkej kuskus jsem načechrala vidličkou, nakrájela jsem k němu rajčata, přidala jsem brokolici, nasekanou petrželku a tuňáka. Všechno jsem promíchala, osolila, opepřila, zakápla citrónovou šťávou a olivovým olejem.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA