Kateřina Lustigová - blogerka roku
Francouzské tousty:

Vždycky jsem záviděla všem těm holkám ve filmu, jak se válej v posteli s těmahle toustama a pěknym chlapem. Teprve až teď, když je mi pětadvacet, jsem zjistila, jak strašně jednoduchý je si připravit tuhle skvělou snídani doma. No a vzhledem k tomu, že pěknýho chlapa doma už mám, mi s touhle snídaní ke štěstí vážně už nic nechybí…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 porce, 15 minut

2 vejce
1 vanilkový cukr
1/4 lžičky skořice
50 ml smetany na vaření 12%
6-8 toastů (podle velikosti)
Trošku oleje nebo másla na smažení
Ovoce a med na dochucení

Postup:

Vajíčka jsem rozklepla do hlubokýho talíře, přidala jsem vanilkový cukr, skořici i smetanu a všecko jsem pořádně rozšlehala. Tousty jsem obalila z obou stran v připravený směsi. Obalený tousty jsem odložila na dvě minuty stranou na jinej talíř a mezitím jsem si rozpálila na střední plamen pánev. Na tu jsem pak kápla trošku oleje a rozetřela jsem ho po pánvi mašlovačkou.

Ve chvíli, kdy se směs vsákla do toustu, jsem je dala na pánev. Smažila jsem je asi dvě minuty z každý strany dozlatova. Tousty si určitě hlídejte, snadno se připálí. Hotový tousty jsem naskládala na sebe, nakrájela jsem na ně jablka, posypala jsem je borůvkama a polila jsem je medem.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA