Domácí granola:

Pokud stejně jako já milujete granolu, určitě zkuste tu domácí. Je extra křupavá, extra dobrá, provoní vám celej byt a navíc si do ní můžete dát přesně to, co máte rádi. Není plná zbytečnýho cukru, jako většina těch z obchodu a je hotová za chviličku. Věřte mi, že už jenom za tu vůni to stojí vyzkoušet♥

P9020242
Co budete potřebovat:

1 plech granoly, 5 minut příprava + 30 minut pečení

300 g špaldových vloček (můžou být i klasické ovesné)
100 g kešu oříšků
50 g lískových ořechů
50 g plátkových mandlí
50 g slunečnicových semínek
30 g kokosových plátků
1 lžíce raw kakaa (může být i normální, ale granola bude tmavší)
2 větší lžíce kokosového oleje
2 větší lžíce medu

pečící papír

Postup:

Troubu jsem si předehřála na 160°C a plech jsem si vyložila pečícím papírem. V míse jsem smíchala nejdřív suchý ingredience (vločky, oříšky, semínka, kakao) a pak jsem k nim přidala med a kokosovej olej. Všechno jsem pořádně promíchala, aby se směs rovnoměrně obalila v medu a oleji. Promíchanou směs jsem rozprostřela na plech a dala ji do trouby. Granolu jsem pekla dohromady 30 minut. V polovině pečení jsem ji vařečkou promíchala, aby se opekla ze všech stran. Po upečení je potřeba ji nechat pořádně vychladnout a přemístit do uzavíratelný nádoby.

Nejvíc mi chutná s řeckým jogurtem, čerstvým ovocem a trochou medu nebo agáve sirupu.

Základem granoly jsou vločky, med a kokosovej olej – pak si do ní můžete přimíchat naprosto cokoliv. Třeba sušený ovoce nebo třeba rozmixovaný jablko nebo banán.

A kdybyste ji náhodou hned nesnědli, tak to doporučuju udělat tak max do 14 dnů:)

Tak šup do kuchyně!

K.

Více receptů najdete v mojí kuchařce My Cooking Diary, kterou můžete koupit u mě v E-SHOPU.

P9010151
P9010177

Olympus Digital Camera

P9020230
P9020235
P9020245
P9020258