Kateřina Lustigová - blogerka roku
Domácí arašídové máslo:

Dost často vídám na internetu postupy, jak na arašídový máslo doma. Je to děsně jednoduchý, tak jsem se na to vrhla konečně taky. Není to sice tak zdravý, abyste se tím cpali od rána do večera, ale jako dochucení různejch sladkejch kaší při zdravý stravě je podle mě ideální.  Ze všeho nejdůležitější je mít dobrej food procesor nebo mixér, protože celej recept je vlastně jenom v mixování. Já s tím trošku bojovala, máslo z toho vzniklo, ale ani po dvaceti minutách mi nevznikla tak jemná konzistence, jakou jsem chtěla. Třeba vás bude mít váš stroj radši a budete mít to krásně jemný a hladký máslo zrovna vy.  Tak tady je recept♥

p2091040
Co budete potřebovat:

cca 500 ml másla, 15 minut

500 g neochucených arašídů
1 lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje
1 lžíce medu
1/2 lžičky soli

Postup:

V některejch postupech jsem viděla, že se arašídy ještě před mixováním trochu opečou. Pro výraznější chuť to určitě na suchý pánvi nebo v troubě na plechu doporučuju. Já ho dělala ale bez opečení. Všechny ingredience jsem tím pádem jenom dala do mixéru a začala na plnej výkon mixovat.

Dost často jsem mixér zastavovala a stěrkou jsem stírala směs ze stěn, abych tomu mixování trošku pomohla. Tenhle proces jsem opakovala do tý doby, než nevzniklo máslo. Jak dlouho budete mixovat záleží na výkonu vašeho stroje. Jak už jsem psala v úvodu, já to do týhle konzistence mixovala asi dvacet minut.

Je to fakt strašně jednoduchý a chce to jenom trpělivost. Do másla se taky často přidávaj nasekaný kousky arašídů nebo třeba kakao. To už záleží ale jenom na vás.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA