Kateřina Lustigová - blogerka roku
Čočková boloňská omáčka:

Další z receptů podle knihy Lahodně s Ellou. Tentokrát jsem zkusila veganskou a zdravou verzi mojí oblíbený boloňský omáčky. Chutnala mi, ale k tomuhle receptu mám přece jenom pár výhrad. Chyběly mi tam bylinky. Přidala jsem hned na začátku do omáčky proto čerstvej rozmarýn a na závěr ještě trochu tymiánu a čerstvou bazalku. Pak jsem měla problém s kyselostí omáčky. Vzhledem k množství rajčat byla potřeba trocha cukru. Místo něj jsem použila med a byla jsem spokojená. Taky počítejte, že množství, který Ella uvádí pro čtyři osoby, je tak pro osum nejmíň.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

cca 6-8 porcí, 1 hodina

3 větší mrkve
175 g sušených rajčat (já použila ty v oleji)
3 stroužky česneku
800 g konzervovaných krájených rajčat
500 g rajčatového pyré
500 g zelené čočky
450 ml vroucí vody
500 g bezlepkových těstovin (pokud nejste vegani, tak můžete použít normální, tak jako já)
čerstvý rozmarýn, tymián a bazalka (není v receptu, ale podle mě tam chybí)
trocha cukru nebo medu na doslazení (není v receptu, použijte pouze pokud vám omáčka bude připadat kyselá)

Postup:

Ze všeho nejdřív jsem si nakrájela sušený rajčata a mrkev na kostičky (nebo ji nastrouhejte nahrubo) a česnek jsem nasekala najemno. Pak už jsem jenom přidávala všechno postupně do hrnce. Mrkev, sušený rajčata, česnek, rajčata z konzervy, pyré, čočku a vroucí vodu. Já přidala ještě nasekanou snítku rozmarýnu.

Takhle připravenou směs jsem promíchala a dala pod pokličku vařit asi na 45 minut, dokud čočka nebyla měkká. V průběhu jsem omáčku ještě několikrát trochu podlila vodou, protože se začala připalovat. Dávejte si na to při vaření pozor. Na závěr jsem ještě omáčku dochutila čerstvým tymiánem, bazalkou a dosladila trochou medu.

Těstoviny jsem uvařila podle návodu na obalu a podávala jsem je s hotovou omáčkou.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA