Kateřina Lustigová - blogerka roku
Cizrnový salát:

Někdo cizrnu miluje (jako třeba já) a někdo ji prostě nemůže vystát. Já jsem si ji oblíbila dost kvůli tý oříškový chuti a taky kvůli tomu, že se z ní dá dělat spousta věcí. Třeba tenhle lehkej salátek se hodí skvěle i jako rychlá, originální a zdravá příloha k nějakýmu masu.

cizrna
Co budete potřebovat:

2 porce, 10 minut

400 g cizrny (jedna konzerva)
1 lžíce nálevu z cizrny
1 lžíce olivového oleje
1 malá šalotka
3 lžíce červených fazolí
šťáva z půlky citrónu
hrst petrželky
hrst koriandru
chilli
sůl a pepř

Postup:

Začala jsem zálivkou. Do mixéru jsem dala 3 lžíce cizrny, lžíci nálevu z cizrny, olej, šťávu z citrónu, petrželku, koriandr, chilli (množství podle vás), sůl a pepř. Všechno jsem rozmixovala do hladký tekutý směsi. Pak jsem nakrájela šalotku na tenký kolečka a společně s fazolema, zbytkem cizrny a zálivkou jsem všechno promíchala. Zdobila jsem čerstvejma bylinkama.

Tak šup do kuchyně!

K.

cizrna 3
cizrna 2