Kateřina Lustigová - blogerka roku
Cheesecake do skleničky:

Pokud vás, stejně jako mě TV Prima a jejich Top Star, někdo překvapí, udělejte tuhle rychlou parádu. Je to raz dva hotový a vypadá to, že jste se s tím dělali pár hodin. Nemusí se nechat ani odležet a můžeme ho hned podávat:) Prostě ideální dezert po všech stránkách!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

3 porce, 20 minut

Omáčka:
250 g mražené ovocné lesní směsi
2 lžičky třtinového cukru

Sušenkový základ:
140 g máslových sušenek
30 g rozpuštěného másla
1/2 lžičky skořice

Krém:
200 g ricotty
250 g tučného tvarohu
50 g třtinového cukru
šťáva z jednoho citrónu
vnitřek z 1 vanilkového lusku
kůra z jednoho bio citrónu

Postup:

Začala jsem nejdřív omáčkou. Ovoce jsem dala do kastrůlku, podlila jsem ho trošičkou vody a nechala asi deset minut vařit, dokud mi nevznikla ideální omáčka. Tu jsem akorát osladila cukrem a nechala jsem ji vychladnout. Pak jsem si vytvořila sušenkovej základ. Sušenky jsem rozmixovala na drobečky, přidala jsem skořici a přilila k nim máslo. Pořádně jsem všechno s máslem zapracovala a vznikla mi taková sušenková drobenka. Na závěr jsem udělala krém. Všechny ingredience jsem smíchala dohromady tak, aby vzniknul krásně hladkej krém. Ten dochucujte podle sebe buď citrónem nebo cukrem.

Pak jsem si připravila skleničky a začala jsem cheesecake vrstvit. Nejdřív jsem nasypala na dno sušenky, pak jsem dala krém, pak zas sušenky a krém a na závěr jsem dala omáčku z lesního ovoce. Celej dezert jsem ozdobila čerstvejma borůvkama, mátou a kouskem sušenky…

PS: Holky z TV Prima mi to pochválily! Tak doufám, že bude chutnat i vám:)

Tak šup do kuchyně!

K.