Kateřina Lustigová - blogerka roku
Celozrnný chleba s avokádem a ztraceným vejcem:

Avokádo je moje láska. Taková novodobá, protože dřív jsem ho nemohla ani vidět. Musíte se k němu projíst a věřte mi, že až se to stane, nebudete kupovat nic jinýho. Vůbec by mi nevadilo ho snídat každý ráno na různý způsoby a tohle je asi ten nejoblíbenější z nich. Jednoduchá, rychlá, zdravá a udělá hodně parády.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

1 porce, 10 minut

1/2 avokáda
1 vejce
1/2 litru vody (přibližně)
50 ml octa
2 plátky celozrnného chleba
jogurtové žervé
šťáva z půlky limetky
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Chleba jsem namazala jogurtovým žervé, avokádo jsem pomocí lžíce zbavila slupky, nakrájela na tenký plátky, pár plátků jsem dala na každej chleba a zakápla jsem ho šťávou z limetky. A teď vejce. Chce to trošku cviku. Přiznávám, že s tím sama občas bojuju a pokaždý se snažim zkoušet jinej systém, abych přišla na ten nejlepší. Každopádně jsem do hrnce dala vařit vodu (tak, aby tam bylo aspoň 10 cm vody a nalila jsem do ní ocet. Když začala voda trošku vařit (né úplně, ale začaly se objevovat malý bublinky na dně hrnce), rozklepla jsem si vajíčko do menší skleničky, v hrnci jsem pomocí lžičky vytvořila malej vír a vlila do něj vajíčko. To se díky víru obalilo bílkem. Vařila jsem ho čtyři minuty, aby žloutek byl po rozkrojení tekutej. Nebudu říkat, co všechno se dá u tohodle vajíčka pokazit, protože mi přijde, že je to všechno a vlastně nic. Když jsem ho dělala poprvý, z pěti se mi nepovedlo ani jedno. Postupem času jsem si na to našla ale správnej odhad a povede se mi už téměř vždycky. Doporučuju si do Googlu zadat ztracený vejce a podívat se na různý návody. No a pokud si na ztracený vajíčko netroufáte, udělejte si k tomu volský oko a je to…

Hotový vajíčko jsem pak položila na chleby, osolila, opepřila  a vychutnala jsem si krásnej rozteklej žloutek.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p2080946