Kateřina Lustigová - blogerka roku
Celozrnné těstoviny s cibulkou a fetou:

Tohle jídlo klasicky vzniklo už dávno tak, že jsem doma skoro nic neměla a měla jsem hlad. Začala jsem skládat na stůl všechno, co bylo použitelný a vzniklo z toho jídlo, který si dělám celkem často. Miluju fetu a miluju sušený rajčata. Není to samozřejmě to nejdietnější, co si můžete dát, ale jak jsem už psala v úvodním článku, já na tohle nehraju. Jím lehčí a zdravější jídla, ale přidávám do nich to, co mi chutná, protože jinak bych žádný zdravý stravy a diety nevydržela. Tenhle recept je ultra jednoduchej a pokud máte rádi stejný ingredience jako já, určitě vás potěší…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 porce, 15 minut

Celozrnné těstoviny (množství podle vás, já dala 250 g)
2 menší červené cibule
1 střední stroužek česneku
8 sušených rajčat naložených v oleji
sýr feta (množství podle vaší chuti)
olivový olej
hrst čerstvých bylinek (petrželka, bazalka)
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Těstoviny jsem uvařila podle návodu na obalu v osolený vodě. Cibulku jsem nakrájela na půl kolečka, česnek jsem nasekala najemno a obojí jsem lehce osmahla na olivovém oleji. Nesmažila jsem dozlatova, ale spíš tak, aby cibulka změkla. Těstoviny jsem promíchala s cibulkou a česnekem, přidala jsem nakrájený sušený rajčata, rozdrobenou fetu a všechno jsem zalila trochou oleje ze sušenejch rajčat a trochou olivového oleje (tak, aby se v tom těstoviny obalily, ale ne, aby v oleji plavaly). Na závěr jsem těstoviny ještě opepřila a posypala bylinkama (já bohužel neměla dneska žádný čerstvý, tak jsem dala mraženou pažitku, ale doporučuju spíš tu bazalku nebo petrželku).

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA