Kateřina Lustigová - blogerka roku
Entrée restaurant:

Rozhodně jsem nebyla ve všech fine dining restauracích, ale troufnu si tvrdit, že Entrée v Olomouci bude u mě vždycky na vrcholu. Byla jsem tam dvakrát a pokaždý jsem odcházela naprosto nadšená. Hlavní roli pro mě hraje poměr ceny a výkonu. Ve spoustě daleko dražších restaurací jsem zdaleka nedostala na talíř to, co právě v Entrée. Další, pro mě dost důležitou věcí, je uvolněná atmosféra. Nemusíte tam přijít ve večerní róbě a nemusíte se bát promluvit a bavit se. Stačí se podívat do kuchyně, kde úžasnej šéfkuchař Přemek Forejt vaří v kšiltovce otočený dozadu. Hodně mě baví ta kombinace mladejch lidí, otevřený kuchyně, interiéru z živejch rostlin a prezentace jednotlivejch jídel.

Co se týče samotnýho jídla, můžete sem zajít jak na oběd, tak na večeři. V obou případech doporučuju zvolit degustační menu. Určitě se to vyplatí a navíc fakt chcete ochutnat co nejvíc jídel. Pokud se vám skladba jídel ale nebude líbit (nebojte se zvláštních kombinací a věcí, který byste si nikdy neobjednali), určitě můžete vybrat i z a la carte. Musíte se ale vždycky shodnout s vaším doprovodem. Nejde to udělat tak, že si jeden vybere a la carte a jeden degustaci. Já si vždycky dávám tu velkou degustaci, která se pohybuje kolem 1.200 Kč za osobu.

Pak určitě doporučuju i vinný nebo nevinný párování. Krásně to doplní celej zážitek a navíc si zase rozšíříte obzory. K velký degustaci se vinný párování pohybuje někde kolem 700 Kč a nealko párování kolem 350 Kč. Upozorňuju ale, že jsem ještě ani jednou nestíhala vína pít tak, abych měla na stole jenom jednu skleničku. Chodí to celkem rychle za sebou a rozhodně se to nedá stíhat. Stávalo se nám pak, že jsme měly s holkama několik skleniček vína najednou. Pokud to zvládnete vypít hned k tomu jídlu, tak vám gratuluju a přeju, ať jste schopný z restaurace důstojně odejít:D

Je těžký popsat, co mi chutnalo nejvíc nebo co bych k jídlu doporučila. Entrée je restaurace, která vám dává komplexní zážitek. Menu se tady střídá podle sezóny a tak si málokdy budete mít šanci dát to, co jsem tam měla já. Naposledy, když jsme tam s naší Kristý slavily její narozeniny, jsme měly následující degustační menu (fotky jídel ve stejném pořadí pak v galerii) :

Čerstvé domácí pečivo s máslem
Amuse bouche

Ceviche ze pstruha, okurek, jablko, kopr
Chřest dog, ponzu, uzená majonéza (ten jsem si do menu vyprosila navíc:D)
Brambor a kaviár, créme fraiche, seno
Studená papriková, rajče, fenykl, uzený úhoř
Cípal, Madeira jus, řepa, kapusta
Jehně, tamago, česnek, cibule, hrášek
Višně, brownies, pistácie
Včelí úl, med, meruňky, lískové ořechy
Petits Fours

Vinné párování

Dělá mi celkem problém napsat, co mi chutnalo nejvíc, ale rozhodně jejich pečivo, amuse bouche (myslím, že to byla nějaká fenyklová pěna s kaviárem?), ceviche ze pstruha, chřest dog a jehně s hráškem. Chtěla bych říct, že jehněčí maso normálně vůbec nejím. Nejenom, že mi moc nechutná, ale za druhý je to prostě jehně. Každopádně v týhle úpravě jsem neodolala. Dezerty byly moc dobrý, ale meruňky už na mě moc sladký. Co jsme ale hodně ocenily byla kreativita u servírování. Donesli nám na stůl dřevěnej domeček, ve kterym byl v horním patře pro každou kousek medový plástve a celej ten domeček bzučel. Plástev nám moc nechutnala, ale nadšený jsme byly stejně. Nikče to samozřejmě nedalo a hned domeček rozebrala, aby přišla na to, že je tam ve spodním patře reprák.

Pokud by chtěl jít ochutnat nějakej vegetarián, myslím, že by to teoreticky obsluha nějak vymyslela. Pro vegana to ale podle mě vhodný není, protože skoro každý jídlo obsahovalo živočišnou složku.

Když to celý shrnu, tak jsme odcházely výborně přejedený, ovíněný (tady patří pochvala panu someliérovi za trpělivost s náma) a nadšený z celýho zážitku. Ve čtyřech jsme platily něco přes 6.000 Kč, což mi přijde skoro neuvěřitelný.

A abych nezapomněla, tak restaurace je součástí hotelu Theatre, kde si v ideálním případě určitě kupte minimálně jednu noc. My jsme spaly s holkama tentokrát v hotelu Miss Sophie, ale při první návštěvě s Adamem jsme měli noc přímo v hotelu a bylo to super. Pamatuju si obří kulatou vanu v prostoru a nejvíc pohodlný postele. Dokonce jsme tenkrát během autogramiád využili na hodinu i wellness, kde maj několik druhů saun a malej vířivej bazének. Určitě doporučuju koupit buď jako dárek někomu nebo se tam podívat při nějaký hezký příležitosti. Takový výročí nebo narozky jsou úplně ideální. Dávali jsme tenhle balíček i Adamovejm rodičům a přijeli nadšený stejně, jako my.

Tak šup do Olomouce do Entrée!

K.

Místo: Ostravská 1, Olomouc

Web: entree-restaurant.cz

Instagram: @entreerestaurantolomouc

Kategorie: Fine dining