Kateřina Lustigová - blogerka roku

28. 02. | Hlavní chody

Těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou

Těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou To jsem si tak jednou zase dělala polívku z pečenejch račat a paprik a v tom mě to napadlo. To by byla přece úplně skvělá omáčka na těstoviny! Samozřejmě jsem ten recept trošku ještě upravila a doladila, ale základ je vlastně úplně stejnej, jako na tu polívku. Pak k pečený […]


02. 10. | Hlavní chody

Květák s míchaným vejcem

Květák s míchaným vejcem: Aneb klasickej květákovej mozeček. Upřímně ten název jídla nějak nemůžu vystát, takže jsem to přejmenovala. Doufám, že to nikoho nepohorší.. Adam tohle jídlo moc nemusí, takže vždycky využívám dny, kdy je pryč a dělám si ho jenom pro sebe. První porci jsem si dala s bramborem extra a do tý druhý […]


25. 09. | Hlavní chody

Salát z pečených brambor a rajčat

Salát z pečených brambor a rajčat: Jak už určitě víte, miluju jednoduchý a rychlý jídla, což tenhle recept zase krásně splňuje. Navíc tohle jídlo patří ještě do těch, který můžete dělat skoro celej rok. Samozřejmě na jaře si to krásně dokážu představit ještě s chřestem a v létě s mnohem chutnějšíma rajčatama. Každopádně i tak […]


24. 07. | Hlavní chody

Punjabi Dal Makhani

Punjabi Dal Makhani: Česky bych tohle jídlo nazvala nejkrémovější čočka na světě! Kdo mě sleduje delší dobu tak ví, že miluju všechny indický, thajský, vientamský, japonský a celkově asijský jídla. Nechápu proto, jak jsem mohla neznat tohle dokonalý indický jídlo z černý čočky. Jedla jsem ho poprvý v Londýně v úžasný indický restauraci Dishoom (pokud někdy na […]


26. 04. | Hlavní chody

Italské rizoto s chřestem

Italské rizoto s chřestem: Je tady jaro a s ním sezóna chřestu. Snažím se chřestovýho období vždycky využít na maximum, takže ho dávám úplně do všeho. Minulej rok měl dokonce Adam chřestu už plný zuby a řekl mi, že už by rád i něco jinýho. Jsem ráda, že ho to za rok zase přešlo a […]


25. 05. | Hlavní chody

Řepové rizoto s gorgonzolou

Řepové rizoto s gorgonzolou: Miluju italský rizota na všechny způsoby, ale to řepový jsem nikdy neměla. Až do včerejška, kdy jsem byla pozvaná na prezentaci sýrů Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola. Akce byla spojená i s kuchařskou lekcí, kterou vedl Leonardo di Clemente, šéfkuchař restaurace CottoCrudo v hotelu Four Seasons. Na akci šlo o přiblížení typu […]


22. 03. | Hlavní chody

Těstoviny s citrónem a cuketou

Těstoviny s citrónem a cuketou: O tomhle receptu se mi zmiňovala máma dost často. Vždycky mi říkala, že Marťa (bráchova přítelkyně), dělá výborný těstoviny s cuketou a že je musim taky nutně zkusit. Recept tenkrát Marťa našla prej někde v časopise a takhle se dostal až ke mně. Hned jak jsem ho zkusila, tak jsem […]


Pb030375

13. 11. | Hlavní chody

Ovesné rizoto s hráškem

Ovesné rizoto s hráškem: V sobotu jsem měla svůj první workshop. Byl pro firmu Emco na téma ovesný vločky a já si na něj připravila tenhle úplně novej recept. Nejdřív jsem chtěla udělat jenom klasickou snídaňovou kaši na slanej způsob, jenže pak jsem začala přidávat víc a víc ingrediencí a vzniklo z toho plnohodnotý jídlo. Holky byly […]